ORGANISATIE

WINDKRACHT EEMLAND

Wind is gratis energie!

Wie zijn wij

WEC Windkracht Eemland is een Coöperatie die duurzame energie uit windkracht wil realiseren in de RES Amersfoort. De WEC kiest daarvoor uitsluitend locaties die door de gemeenten in de regio en de Provincie Utrecht zijn aangewezen en goedgekeurd.

Wie zijn de leden van de WEC

WEC bestaat uit de inwoners uit de RES regio Amersfoort (gemeente Amersfoort, Leusden, Soest, Woudenberg, Baarn, Eemnes en Bunschoten) die zich als vrijwilligers inzetten voor het doel van de Coöperatie. Leden kunnen ook met een lidmaatschap de Coöperatie steunen of een investering doen via een financiële bijdrage om een windlocatie te realiseren. Op die investering kan het lid een (bescheiden) winst maken.

Nieuwe leden gezocht

Om haar doel dichterbij te brengen, zoekt de Coöperatie meer leden. Voor vrijwilligerswerk of lid/contribuant om de Coöperatie sterk te maken. Met een sterke Coöperatie kunnen we een beter draagvlak realiseren, dat nodig is om de windenergielocaties van de grond te krijgen. Het vrijwilligerswerk van de Coöperatie bestaat uit bestuurswerk, voorlichting en ledenwerving. Ook is behoefte aan leden die zich willen bezighouden met financiering, technologie van windenergie , bescherming van de natuur, milieu en ruimtelijke ordening.